2013-01-13

känsliga tittare varnas.

här kommer bilder från verkligheten.
som utsedd till veckans inredningsblogg av sköna hem vill man liksom inte spara på krutet.
man vill ju visa allt. ALLT.
utan fina filter och med styling och piff.
detta GÅR nämligen inte att styla bort eller gömma bakom filter.
i torsdags kom hantverkarna tillbaka.
vi ska ju göra om en liten gästtoa till en lite större fast ändå en väldigt liten toalett med dusch här på entrévåningen. så dom började med att riva ur den gamla.
det visade sig vara en gammal skada där den gamla avloppsluftaren (som vi bytte för ett tag sedan) suttit. kondensvatten hade förstört väggen och det såg inte alls så värst bra ut. gammalt ruttet trä. fast torrt, som tur var.
bara man patade på det så rasade det.
fick en klump i magen, men detta löste sig på ett par timmar och några nya träbjälkar senare på fredagen. puh!fönstret var dåligt också och behövde bytas. 

detta ska bli en toalett så småningom. här ser man den gamla toalettdörrsöppningen, hallen och den gamla garderoben från vårt sovrum i fil. nu ska det bli mer förvaring i hallen.
på fredagen när vi kom hem låg det spånplattor på golvet och gipsytterväggarna till toaletten var reglade och uppsatta. och vilka snickare vi fått tag på! inte ett litet sågspån där det inte skulle vara. fredagsfint, städat och undanplockat så att man knappt fattat att dom varit där! vi hämtade stenen som ska ligga i hallen och kunde inte låta bli att kolla hur det kommer bli. snart.
sen kommer vi till det riktigt jobbiga. 
här nere i källaren. där vi tidigare har haft ett gästrum och ett arbetsrum ska vi ju göra sovrum till oss och ett klädförvaringsrum. vi hade det lite på känn att det kanske, kanske skulle kunna finnas fukt där nere. eftersom det var ett tag sedan det dränerades. men vi hade ju inte sett något och mögel finns det inte. det känner man på lukten. men gästrummet började att rivas ut på torsdagen. 
och jo - vi måste dränera. 
nu.
väggarna var i ett rätt dåligt skick. puts och stenull är poröst och det finns fukt. som tur är hade de gamla ägarnas idiotiska konstruktion med träreglar direkt på golvet och träreglar och spånskivor på väggarna inte möglat än. men fuktigt var det. på ett sätt känns det skönt att få det gjort. vi kommer ju att tilläggisolera och förhoppningsvis få ett bättre klimat där nere. och det är ju bra.
men drygt 100.000 extra. på en schysst dränering! sådär skoj.
kolla bilden ovan. det är samma rum. ett riktigt mysigt gästrum våra vänner och föräldrar sovit i!
på fredagen var två entrepenadfirmor här och kikade. väntar med spänning på offerter från dom- under tiden får rummen stå tomma och torka ur.
och sist.
verkligheten här hemma just nu. som om vi precis flyttat in. det mesta är placerat i kartonger överallt. eftersom vi i vårt lilla hus behövt tömma två rum så får man ställa saker där det får plats.
det mesta från källarrummen här på bilden står numera hos Lars pappa. tur att somliga bor stort!
och den där dammsugaren. den står alltid strategiskt placerad på en central plats.4 kommentarer:

 1. Ah, vad jobbigt. Vet känslan, vårt nya hus har fukt i källaren och vi hittade svartmögel bakom påreglade källarväggar OCH trasiga asbestskivor. Tjohoo! Där rök budgeten till det planerade slipade och polerade betonggolvet i källaren, nu blir det asbest och mögelsanering istället...:-)
  Men det ser ju riktigt bra ut i övrigt!

  SvaraRadera
 2. Usch usch inte så kul - men jäklar vad skönt det blir sen när det är klart med dränering och ombyggnad!
  Grattis till den fina utmärkelsen! Du är en inspirationskälla!

  SvaraRadera
 3. Usch för tråkiga överraskningar! Skönt att det inte är mögel i alla fall. Och klimatet i källaren kommer bli bra sen när det är dränerat, isolerat och klart! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. PS. Ni hade en så himla söt gästtoa! Jag förstår inte riktigt, ska ni bygga ut den på bredden?

  SvaraRadera

hej!
vad skoj att du vill säga något!
på grund av spam som just nu trillar in så behöver jag veta att du inte är en robot. hoppas det är okej!