2012-12-12

stenskivan på plats.

idag kom skivan av kinnekullekalksten på plats!
det blev fantastiskt fint.
och även ifall detta är en reklamfri blogg så måste jag bara göra jättejättemycket jättejättebra reklam för thorsbergs stenhuggeri som tillverkat skivan.
fantastiskt bemötande, verkligen noggranna, snabbt jobbat och ett underbart hantverk.
skivan känns som sammet, och är verkligen perfekt.
det finns några olika färger av kalkstenen som bryts i stenbrottet. färgen varierar beroende på vart i berget dom tar den. det översta lagret är rödaktig sten som finns i två olika nyanser. mellanlagret består av grå kalksten som också kan variera i nyans. den vi valt heter grå3. underst ligger ytterligare ett lager med röd sten.
det som är extra coolt tycker jag är att stenen är 500 miljoner år gammal och att fossiler finns på tre ställen i vår skiva. urtidsdjur i nya köket!
vi valde också att göra en urfasning så att den underlimmade diskhon inte skulle ligga på tre centimeters djup. en bakkant på ca fem centimeter löper längs hela skivan och det är från den kanten kakelsättningen ska börja. 10 cm extra djup gör att man får lite extra arbetsyta.
idag fick vi extrafönster i uterummet på plats också. lite trix och fix, men nu är dom där. mer om det en annan gång.
önskar att jag plåtat med riktiga kameran, men ni får tänka bort iphone-bildkvaliten.

3 kommentarer:

 1. Åhhh... det är så fint. Så fint!

  SvaraRadera
 2. Renovering av kök vänder ju verkligen upp och ner på ett helt hus. Så bra att ni har nån annanstans att bo under tiden. Och det ser ut att bli väldigt fint! Gillar stenskivan!

  SvaraRadera
 3. Å vad kul att ni är nöjda! Lite reklam för det där gamla stenhuggeriet är väl aldrig fel :) KRAM
  ps. Men du golvet. Det är ju så tjusigt. Exakt den tonen jag skulle vilja få på vårt grangolv hemma. Men jag vill mattlacka ovanpå och då fungerar det ju inte att luta...

  SvaraRadera

hej!
vad skoj att du vill säga något!
på grund av spam som just nu trillar in så behöver jag veta att du inte är en robot. hoppas det är okej!