2012-12-20

iphonebrusigt, men fint.

brusiga bilder igen. men så blir det ju när man stannar till vid huset på morgon och kväll utan dagsljus och med iphonen som kamerautrustning. nu har rören för den vattenburna värmen lagts och på det ett flytande golv från rappgo, (furu - lutat och vitoljat). flytande betyder att man inte skruvar eller limmar fast golvet utan att det ligger så att det kan röra sig utan att spricka eller deformera sig. när man ska ha golvvärme under trägolv ger det bäst effekt på ett lamellgolv som är något tunnare än massiva golvplank.
detta får man inte förväxla med ett laminatgolv som är ett fuskträgolv. ett lamellgolv är av trä och kan slipas ett antal gånger. för att få ett extra skydd ska vi hårdvaxa golvet med en pigmenterad hårdvax. jag har provat mig fram till en ljust, ljust grå nyans. ytan kommer fortfarande kännas sidenmatt men får en ännu lite ljusare och kallare ton.
notera den ordentliga snickaren som lägger golv i strumplästen!

värmeslingorna i en spårad spånskiva.
i uterummet har panelen kommit upp. det är en slätspontad laserad panel från baseco.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Väldigt kul att följa ert bygge här på Solrum. Heja er - det kommer att bli så tjusigt!
  Hälsningar Höstanemon

  SvaraRadera
 2. Ni kommer att bli såååå nöjda med ert golv! Vi hade det i vår förra lägenhet, och det är det vi saknar mest( ja förutom diskmaskinen) i vårt nya boende. Vi kommer utan tvekan skaffa det igen, så fort vi får råd :). Lättskött och underbart att gå på.
  Vad fint ni får det. Så kul att följa.
  God fortsättning/sanna

  SvaraRadera
 3. Ni kommer att bli såååå nöjda med ert golv! Vi hade det i vår förra lägenhet, och det är det vi saknar mest( ja förutom diskmaskinen) i vårt nya boende. Vi kommer utan tvekan skaffa det igen, så fort vi får råd :). Lättskött och underbart att gå på.
  Vad fint ni får det. Så kul att följa.
  God fortsättning/sanna

  SvaraRadera

hej!
vad skoj att du vill säga något!
på grund av spam som just nu trillar in så behöver jag veta att du inte är en robot. hoppas det är okej!