2010-12-09

tillbyggnad och växtvärk.

än så länge fungerar det.
men nu måste vi börja ta tag i det.
igår var två arkitekter här för att diskutera tillbyggnad av vårat hus. vi funderar på att höja vägglivet och taket och bygga på en våning.
där uppe ska då bli tre sovrum, hall, badrum och klädkammare.
det är en lång process. lite scary känns det. det är mycket pengar och mycket planerande.
det ska sökas bygglov och lån och handlas upp arkitekter och byggfirmor.
vi som inte ens fick tag i en murare, som skulle fixa två kvm väggputs på grunden på hela sommaren!
därför är det bra att sätta igång i god tid.
har en inspirationsmapp där bland annat dessa bilder ligger.
snedtak med ljusinsläpp i form av kupor/takfönster är fint.
kolla bara!

badrum med kupa kanske det blir.

och när man ändå är igång...
slå ut väggen mellan det nuvarande köket och tjejernas rum. där det blir matplats istället.
kanske ett kök i den här stilen?

känns overkligt att det kanske blir verklighet. men nu har vi iallafall börjat lite i ena änden.
någon som har några bra tips på "glöm inte", "gör inte", "gör såhär".
hojta gärna.

5 kommentarer:

 1. Åhh vad spännande det låter! Bilderna är superfina allihopa men jag gillar den översta med sovrummet och vita bjälkar ;-) Ser fram emot att få följa arbetet här på bloggen....

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 2. wow, vad fint det kan bli!! ska spara badrumsbilden själv, inte omöjligt att det bli ombyggnad hos oss också inom ett par år och då blir det nytt badrum på övervåningen.

  SvaraRadera
 3. attans så snyggt.
  och väldigt spännande att bygga om/ut!

  Jag har inte så många tips när det gäller just bygga nytt fast vi har tokrenoverat vårat hus i hundra år nu och det enda jag känner är att man ska följa sina egna idéer (och inte kompromissa om man inte måste med budget o så) och inte lyssna på typ snickare o dyl som kommer och himlar med ögonen och slänger sig med förstår-sig-på-kommentarer i stil med Ska ni verkligen ha det så där?!!!! JA svarar man då =))) trots att de säger det har vi aldrig någonsin gjort förut.

  Och ta in många offerter är bra hur trist det än är. Min syster byggde ut deras hus och det skillde 250 000 mellan dyraste/billigaste offerten.

  Lycka till, ska bli spännande att följa!

  SvaraRadera
 4. Håller med Mokkasin om att kompromissa inte bort era idéer. Det är ni som ska bo där o ta i så det känns som det är värt det. Kanske finns det några grejer som är viktigare o satsa på dem då så de inte försvinner bland de adnra 100 grejerna. Skitbra att ni tar in en arkitekt, för hantverkare är ju duktiga på sitt men en viktig del som de inte kan kan arkitekten (de kan komma med alla speciallösningar som hantverkaren är skeptisk till). Sug ut så mkt ni kan av arkitekten o tänk mer "hur ni vill använda det nya" än hur det ska se ut. Lås er inte vid det.
  /Arkitektstudenten

  SvaraRadera
 5. Nä, nu MÅSTE vi ses! Vi går med exakt samma tankar! Fast vi ska vänta minst tre år. Vi får dock inte höja vägglivet, det har vi kollat upp. Sen är det ganska gott om prickmark runt huset, så det går inte bygga ut hur som helst. Det kan vara rätt kinkigt att få bygglov i vår kommun, så det är väl det då. Var ute i god tid med bygglovet. Ett annat tips är väl att se till så man inte river kök och badrum i samma veva. På nåt sätt se till så inte bygget tar över hela huset utan att det hela tiden finns en fristad! Jag har två kompisar som lyft taket. taklyft.blogspot.com anlitade en firma för själva lyftet och ikakansjalv.blogspot.com gör det mesta själva. Mycket tid och pengar går det åt i vilket fall.

  SvaraRadera

hej!
vad skoj att du vill säga något!
på grund av spam som just nu trillar in så behöver jag veta att du inte är en robot. hoppas det är okej!