2009-06-30

hon är här nu.


klicka på bilden!
kom hemsvettandes från jobbet och löste av sambo som åkte och hämtade fina gungstolen. på vägen hem köpte jag duken på bilden på second hand i stan. den döljer bordet lite. vi fick ärva det av dom gamla ägarna av huset och eftersom vi inte har något nytt får det funka så länge. jag hängde med övertrötta barn som badat sig toksömniga i värmen. storasyster ritade fina prinsessor som plockar blommor. (jag som tror att jag har någon slags tanke på att uppfostra mina barn på ett genusneutralt sätt, kvävs av rosa, klänningar, vackert-INTE coolt, operaliknande sång med darrande röst samtidigt som det ska fin-dansas.
men jag låter henne hållas...klart storasyster ska känna sig finast av alla.
tids nog kommer nojor om breda bakar och fula tänder. (fast det betvivlar jag, dom ÄR ju sötast av dom alla!)
nädå- inte alls partisk.
hur som helst. här är i gungstolen i sin nya hemmiljö. den passar fint tycker jag. och samtidigt passade jag på att fota lite mer från uterummet. bla min gamla ärvda sekatör. (önskar mig en ny.) krukor som blivit mögelmossiga. jättefint! väntar på att resten ska bete sig på samma sätt.
den riktigt gamla stolen hade jag som skrivbordstol när jag var liten. det finns inte, förrutom vinkeljärnen, något av stål i den. den är ihop-pluggad av träplugg och mycket, mycket nostalgi för mig.
och ja, man KAN dricka rosévin på en tisdag. det blir nästan som semester då!

stenfint.


kanske kan man göra något liknande själv? eller kanske inte. eller köpa den här.
så fin sida med fina saker.

har en del att göra...


...men här sitter jag på jobbet och köper gungstolar.
I love blocket!

2009-06-29

härliga helg.


klicka på bilden!
så himla fint väder. och så himla trevliga vänner. både på fredag och lördag, då grillen invigdes.
på söndagen kom fina, fina kusinen S, med föräldrar och var sådär charmig som bara en enmånads bebis kan vara när det grymtas, rapas och pruttas. jag var ledig från jobbet på fredagen och tog barnen till den närmsta badsjön. vi gick. det tog tjugo minuter för storasyster. livskvalitet.
i trädgården doftar det ljuvligt och det kommer upp nya överaskningar i jorden då och då.
och bara fyra dagar till semester!
attans vad löjligt bra.
(jag har risigt hår, rätt bleka ben, skoskav, mördade tre mördarsniglar ikväll, vi åt helgens rester till middag och jag fick precis sätta in 3500 extra på räkningskontot)
sådär.
jämnvikt.

2009-06-25

hej solrumläsare!

en liten analys på vad som intresserar er där ute.
enligt google analytics är detta inlägg det som fått mest klick på rubriken senaste tiden.
där ser man!

2009-06-24

det växer.


klicka på bilden!
så det knakar. falsk acacia (robinia acacia). backtimjan. silverpäron. nåt gult. (vad kan det vara?) och rosor i olika varianter. den här, ljusrosa, fina, växer så fint i en låg, nästan krypande buske. har ingen aning om vad den heter. inte någon av dom andra heller förresten.
men det känns som om man vill ha fler. olika gräs börjar ta sig runt dammen. irisarna har blommat färdigt men det kommer mer. av annat. spännande att se vad som kommer fram! jag undrar förresten vad det runda tjusiga trädet i förgrunden på första bilden kan vara. mer om det senare...

klematis.


klicka på bilden!
vi har några klematisar. den ena, en skogsklematis, växer i ett äppelträd. tydligen inga goda frukter så det gör inte så mycket att den sakta men säkert tar över hela trädet. den är enorm. stammen är lika tjock som äppelträdets stam och den blommar nu.
vackert.
den andra, en alpklematis, växer på vår altan. den har blommat klart och blommorna påminner just nu om något ulligt, gulligt djur. brukar klappa den då och då. det är nästan som att ha ett husdjur!

2009-06-23

svensson.1. kombi= jajjamen
2. 1,7 barn=jajjamen (tillochmed 2.o)
3. villa=jajjamen.
4. hund= nope.
5. grill=jajjamen.
6. ihopmonterad av mannen= jajjamen.

pinsamt förutsägbart.

barnen.klicka på bilden!
som skulle förberedas inför flytten och förväntas göra uppror och tycka livet var jobbigt och konstigt och uppåner. och inte veta var deras saker var och känna sig otrygga. så var det inte alls. dom har trivts från dag ett. dom har inte trasslat vid läggdags i nya rummet. dom har hittat sina nya platser för sig själva och alla sakerna, varav hälften inte ens är upppackat.
storasyster kommer hem på eftermiddagen efter dagis och kör bobbycarrace ner för gatan med nya kompisar och plockar blommor med rötter i rabatterna. lillasyster (för lat för att lära sig gå, än) sitter och kollar tusenskönor och suger förstrött på en trädgårdsnäcka innan någon upptäcker det.
och snart är vi lediga alla tillsammans!

2009-06-14

helgfint.

klicka på bilden!

det var mycket som var fint den här helgen. födelsedagskalas, familj och kompisar. små bebisar. humlor. extrafina humlor! fina, egenkomponerade och trädgårdsplockade buketter i vaser till festligheter och hustittar. kronprinsessan mary - en ny pelargon, chokladblomma. en tavla har kommit upp på väggen och katterna vaktar över öppna spisen.

häckväck.vi har en fet oxelhäck på framsidan av huset. det är en sort som snart växt över alla gränser. dom som har bott här innan ville nog inte ha någon insyn och har låtit den bli rätt så imponerande i sin storlek. det var farligt ett tag när sambon balanserade på små stegar med knattrande häcksax och darrande knän. som tur var kom några kompisar förbi på eftermiddagen. det mutades med rabarberpaj och sedan fick dom hjälpa till att hålla stegar. det pompösa valvet är kvar. nu i något mer tuktad variant. jag tror aldrig det går att gå ner häcken i höjd. då får man såga den kring fötterna och få den att växa upp igen. men det finns en del charm med att ha den så som den nog var menad- på fyrtiotalet när den säkert planterades. då var detta det tjusigaste tjusiga!

2009-06-09

tutt-fia.


på lunchen idag gick jag till antikhallarna i göteborg. man glömmer liksom av det stället. det ligger inte alls långt från mitt jobb. men på något sätt så lyckas det hålla sig lite småhemligt.
när man kommer in så är det nästan aldrig några människor där. det sitter en liten farbror bland yppiga porslinsdamer eller någon liten tant bakom en vägg av pärmar med frimärken. jag blev förvånad över priserna. i göteborg vet "fin"loppisarna och retro-affärerna att ta betalt. så priserna här på "interiktigtantikadyrsakermenunderbaraändå-grejer" ligger ungefär samma som hos finloppisarna. och med ett ställe med underbart härlig atmosfär. detta fina tutt-fie-fat fick följa med hem. dekor av margareta hennix för gustavsberg.

mysteriets lösning!

så enkelt, så enkelt.
malinjohanna hade rätt! klart det är olvon.
det finns ju olika sorter och dom andra jag hade var ju en annan variant.
nämligen luktolvon som ser ut såhär.
man lär sig så länge man lever!

2009-06-08

den mystiska busken.
här är den igen. har fått ett förslag på olvon. det är det inte. har två stycken och dom har blommat färdigt. både blad och blommor är mycket tjockare på olvon. ett annat förslag på vad det kan vara är styvklematis. det är det nog inte heller. bladen och blommorna stämmer inte riktigt (kolla närbilden). kom gärna med fler förslag. nu ska jag kolla med odla.nu.
detta måste lösas!

2009-06-07

näckros och salamander...


...iris och murgröna vet jag vad det är. men vad sjutton är resten? dagens identifieringsgåta/tävling startar nu. obs. bild 5 och 6 är samma buske.
hjälp!
klicka på bilden!