2009-05-28

the selby.


klicka för att se!
jag har en ny favorit! (antagligen är den gammal som gatan och alla känner redan till den) kolla denna bloggen. där har jag lånat bilderna. jag blir så glad!

2009-05-26

tyvärr M.


klicka på bilden!
jag fick hjälp av en trädgårdsduktig arbetskompis med att identifiera en liten fin växt som växer så det knakar på ett ställe i trädgården.
myskmadra var namnet. luktar tydligen gott om man tar in den och torkar.
så här står det i den virtuella floran bla.
"Färsk har örten nästan ingen lukt; men torkad får den stark lukt, i synnerhet i fucktigt wäder, hwarför Allmogen plägar plocka den om wåren, innan den blommar, och deraf binda kransar, dem de i Stugorne uphänga, och äfwen lägga ibland kläder, i tanka, at derigenom afhålla Mal, fast fåfängt."
som tack för hjälpen skulle jag plockat med mig en liten del av den till henne. men i snigel och sockerkaksfärgkaoset fick det räcka med en bild. snart så!
förresten. någon som vet vad dom andra blomstren är?

snigelskräck.


klicka på bilden!
vi skulle titta till målningen och huset ikväll. mycket blev inte riktigt som man tänkt sig...
färgen som skulle gå i en bruten vit nyans, 0502-y, hade visst ett attans litet s framför sig och hade blivit en mer sockerkaksfärgad vit än vad vi hade tänkt oss. vi hade tänkt oss som i vår nuvarande lägenhet. dvs en svag , svag onyanserad brytning av det vita i varmt grått för att mjuka upp något. hursomhelst...allt går att ordna men till ett nytt pris och till en lite senare tid. håller tummarna för att allt ska klaffa. så vi kan flytta in i ett dammtorrt hus med golv man kan gå på- iallafall på lördag. mitt i kaoset då det snackades med målare och vi gick omkring och ojade oss hörde vi ett fasansfullt skri!!
storasyster sprang runt som en galen höna i trädgården och skrek som en stucken gris!
verkligen av skräck.
SNIGLAR!!!!!!!
kan tänka mig att alla i en radie på två kilometer undrade va sjutton det var för folk som flyttat in? och vad dom egentligen gjorde med sitt stackars barn!?
tillslut fick jag kontakt med storasyster och hon for som ett plåster upp i min famn och ville inte sätta ner fötterna på marken för det fanns ju sniglar. (alltså lite söta trädgårdssnäckor, efter det har regnat.)
detta känns ju nästan lite pinsamt. stackars city-barn.
det gäller att köra ett snigelrace här. i tillvänjning av små djur. för hon måste vänja sig, så är det ju bara. vi körde lite "se om du hittar några, så kan vi slänga dom i dammen-plums-plums-leken" allt för att det ska bli skoj att hitta sniglar.
dom här bilderna tog jag för några år sedan på vår balkong. hade varit ute i krokarna och samlat ihop dom. så som finns i stan också. så det så!

2009-05-23

fel. fel. fel.


klicka på bilden!
barnen var påklädda, färdig"grötade", tandborstade och skulle just ta på sig skor och jackor. vi var frukostätna, hade kontanter i plånboken och gaddade. på väg till megaloppis i majorna klockan 10.37 i morse. men så fick vi ett sms. "är det inte i morgon megaloppisen är?". jo. så var det.
äsch. vi drar en sväng till slottskogen ändå och kollar grisarna och dom små söta killingarna. på väg dit tog vi vägen om saron. hittade lite fint iallafall. köpte en utdragsäng. (klicka på bilden) som ska hämtas i veckan. den ska lillasyster så småningom få. en fin teakhylla. storasyster fick välja fina prydnadsaker. kitsch så det förslår!
passar en treochenhalvtåring.

2009-05-22

mega-inte-packa-och-slänga.


vi skiter i packning och slängning och gör något tvärtom i morgon i några timmar.
vi går på megaloppis i majorna och köper ännu mera skräp som vi kan fylla vårt hus med!
kanske hittar vi en såda här? från 1948 av george nelson.
ett år efter huset byggdes. det var tider det.

2009-05-21

på gång.


klicka på bilden!
efter morgonens hysteriska packande och säljande av garderober som även innebär nedmontering som är lika krånglig som uppmontering. och en halv liter illgrön färg över halva mig och golvet. tack och lov att den var vattenbaserad. och tack och lov att det var i lägenheten med tåliga linoleumgolv. och inte på trärena grangolvet i huset. och tack och lov att mina barn är av den tåliga sorten som inte chockeras så lätt av ett något frejdigt språk om man säger så...
iallafall. tog en tur till huset och hade lite visning och tittning och planterade lökarna som jag fått från amsterdam. målarna är på gång med bredspackling. just nu är alla väggar grå av spacklet. rätt snyggt faktiskt. men sen blir det färg på. och då blir det vitt överallt. iallafall till att börja med.
pluppade iallafall ner lökarna. kom på att jag behöver ett par trädgårdhandskar.
sen åkte vi "hem".

2009-05-19

finfina presenter från amsterdam.


klicka på bilden!
ett litet kalas hann vi med idag för lillasyster. bland flyttlådor och slängpåsar.
farbror och p hade varit i amsterdam och köpt fina presenter. lillasyster fick finaste middagspusslet från royalvkb (som det för övrigt alltid är vid middagstid-ett pussel, alltså!) jag vill nog helst hänga upp det på väggen i vardagsrummet.
mycket snyggt! köpt i fina butiken droog. som har hur mycket fint som helst.
dom är duktiga på arkitektur och design dom där holländarna.
och vi fick tjusiga tulpanlökar att sätta i trädgården! enligt paketet ska man plantera dom nu.
på torsdag, så!

fina ettåring.


grattis på din dag.
älskade unge.

2009-05-18

lämnat.

dom lämnade lite saker kvar i huset till oss. i verkstaden (yes! vi har en egen verkstad!!!)finns det grejer som för oss är som skatter. mannen i huset är slöjdlärare och har lämnat hyvlar och verktyg och konstiga maskinsågar, gamla beslag och mysko marmorskivor, gammal väl fungerande radio och extra ditt och datt. vi som inte ens har en hovtång blev glada för allt. två små fina änglar står i en nisch i källaren. dom har tydligen stått där sedan huset byggdes och ska stå kvar. i garaget finns en gammal bilbana till tjejerna, snöskyffel, sladdar och slangar, en elektrisk häcksax, gräsklippare och en del annat bra att ha. vi fick en husblomma och en hylla full med trädgårdsböcker och flora. det kommer säkert till användning.
idag har målarna börjat med bredspackling av väggar på entréplan.
nu fortsätter packningen av köket.
klicka på bilden!


2009-05-16

riva och slita och skära och dra.för vi gör vad vi vill!
här jobbar somliga med köksgolvet. som ska slipas och målas vitt. medans andra bara tänker på konsten och att roa sig. men det blir fina blider på baksidan av en gammal matta i brist på vanligt papper.

kom in i garderoben!

vi börjar lära känna varandra lite. huset och vi.
det känns så skoj när man får veta lite om innan. tex att vi är tredje ägaren sedan det byggdes 1947. man bor länge här. och det känns bra.
vi har en inbyggd garderob i hallen. den är målad i en numera skavd ljusblå nyans invändigt. förutom längs hela högra sidan. där har alla som bott här mätt och skrivit om sina barn, vänner, sig själva. och när garderoben blivit ommålad har man sparat just den sidan.
så fint!
måste säga till målarna som kommer på måndag att AKTA!
klicka på bilden!vi är varandras!

det är vårat hus och vi är husets familj. nu är det på riktigt. vi skrev på papper på klaustrofobiskt bankkontor igår på lunchen och fick nycklarna. efter jobbet så drog vi till huset med champagne till dom stora och "fintårta" till dom små. inflyttningsblommor och rundtur.
en skön känsla att slippa smyga förbi med bilen och tjuvkolla in på gatan.
sen satt vi där i uterummet och ville inte åka tillbaka. men vi tog med en bukett syréner till stan.
det luktar skolavslutning i hela köket!
klicka på bilden!

2009-05-14

flipprande pirr.


ni vet känslan när man är nykär. när man helt plötsligt kommer att tänka på personen i fråga. när det pirrar till så det nästan gör lite ont i magen och man tänker att ja! det är ju faktiskt sant. det är ju verklighet. vi ÄR ihop! jag får titta och känna och vara hur mycket jag vill! vi syns ju i morgon igen. och nästa dag och nästa dag. är det lite sjukt att känna så för något av trä?
att längta till något med vita knutar så man nästan inte kan sova?
i morgon efter jobbet ska vi sitta på en filt på vår gräsmatta (där gräset säkert är för långt, och vi som inte har någon gräsklippare!) och vi ska dricka champagne. och storasyster har önskat sig "fintårta" "sån med ros på". det ska vi äta. och tjejerna ska få så mycket dom vill.
och det ska inte regna.
och gör det det.
så ska vi sitta på vårat fina vardagsrumsgolv.
alldeles egna.
(flipperspelet flyttar med, det hänger ju i tjejernas rum)

IWANTYOU!


idag är det stora hattparaden på förskolorna runt om i centrala göteborg. utflykt till slottskogen med matsäck och hattbonad. såklart kom regnet när jag lämpat av dottern på dagis och cyklade till jobbet. såklart. vi bor ju i göteborg-sverige. nu verkar det ha lugnat sig. håll tummarna.
imorgon. det stora TILLTRÄDET.
klockan 10.30 skriver vi på det sista på banken och får vi nycklarna till huset.
längtar.

2009-05-12

pampadapaamm, klicka på bilden!

jag har hackat och kodat och zippat downloadingcontents och intenderat slimebåxxar och lajjt-tjosan!
(tack henrik också!)
trots att man egentligen inte kan göra detta i blogger mallen så får man till det på något finurligt vis på detta tjusiga sätt. vettesjutton hur det fungerar- säkert nåt elektriskt.
hursomhelst. bilderna är från gunnebo igen. 8 stycken nya. nu från insidan.
vad tycker ni? fungerar det hos er?
(får försöka göra något åt det vita tomrummet under bilderna också, men behöver assistans där.)