2009-02-28

lördagsfint.på väg till farmor sprang jag och storasyster in på erikshjälpen second hand i högsbo och hittade lite fina saker. den lilla gröna skålen har en inristad signatur. Gehlin, G-f.
hur som helst är den väldigt söt.
storasyster köpte en barbie. hon är attans slät för att vara 50 bast, tanten.

2009-02-27

på våra väggar just nu.
peter johansson, charlotte gyllenhammar, bilder n.y, barcelona och majorna från min lomokamera.

2009-02-25

där stod den!


den fina lilla pinnsoffan. nästan ingenting kostade den och kommer stå och vara snygg någonstans i huset. kanske med en fin kudde eller två på...
ska hämta den i morgon.

2009-02-22

söndagsnöje.

vi tittar i möbelkataloger och möbler på webben. sambon åker för nöjes skull (!!!) till k-rauta och kollar in återställaren-tapet. åkte förbi området och kollade snabbaste vägen till en av sjöarna också. kan vara bra att veta...

2009-02-21

besiktningen.

med världens bästa besiktningsman och en mögelchock på vinden som fick hjärtan att åka upp i halsgropar och besvikelse och uppgivenhet besiktigade vi huset i fredags den 20 februari.
huset var bra. men vinden var möglig. behövde byta ut innertak, isolering och golv.
det gör vi inte. inte med två små barn och lite tid och kunskap. så sa vi. men säljaren erbjöd sig att fixa allt. dom lyfter av det relativt nya yttertaket, byter allt ovanstående och detta görs utan att vi behöver betala en krona mer. besiktningsmannen bjöd på en gratis besiktning av taket och vinden när arbetet var slutfört av takfirman i april.
är det meningen att vi ska ha huset kanske?
firade med champagne och ungsgratinerade havskräftor på kvällen. på måndag skriver ägaren på tillägget till kontraktet, hur fint kan saker och ting lösa sig!?
utan tjat, argumentation eller förhandlingar.
underbart.

huset på hemnets vis.

bilder från huset så som det såg ut när det låg ute på hemnet.
jag visar bara exteriört av hänsyn till dom nuvarande ägarna. det är ju bilder från deras hem.
i trädgården finns en lekstuga, en flaggstång, en damm med salamandrar från en närbelägen slottspark (de ni!), två stora ormhasslar, vindruvor, kryddträdgård, blåbär, silverpäron, äppleträd och mycket mer som jag just nu inte har en aning om. ska be om en guidad tur vid tillfälle. och rita in allt på någon slags karta. trädgårdsbok! finns det någon som kan rekommendera?